2008. január. 10. 11:30
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2008. január. 10. 11:31
Gasztro
Kárpátalja nedűi
A hagyományokhoz híven a Julianus-naptár szerinti új év kezdetéhez igazodva rendezik meg Munkácson január 11. és 14. között a kárpátaljai szőlő- és borosgazdák ünnepét.
© karpatinfo.net |
A válogatott – főleg vörös – borok mellett a jellegzetes helyi kolbász- és sajtféleségeket is megkóstolhatják a látogatók, s itt sem marad el a népművészek vására.
A kárpátaljai gazdák tavaly augusztus óta egyesületben működnek. Főbb célkitűzéseik között szerepel egy megyei borminősítő bizottság létrehozása az egységes márkavédjegy használata érdekében, a térség bortérképének elkészítése, tájjellegű kiadványok megjelentetése, együttműködés a falusi vendéglátókkal. Erre az évre közel nyolcvan szakmai találkozót, bormustrát, turisztikai-gasztronómiai rendezvényt terveznek.