EUrologus #mifolyikbrusszelben

EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. március. 04. 10:51

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A lengyelek által dominált frakcióban szívesen látnák a pártot.

A Fidesz már most is tárgyal a csatlakozásról az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti képviselőcsoporttal - tudta meg az EUrologus egy, a konzervatív politikai csoporthoz tartozó forrástól.

A Fidesznek természetesen hivatalosan is be kell nyújtania a csatlakozási kérelmét, amiről a frakció aztán szavaz. De forrásunk szerint

ez át fog menni, mivel a Fidesz-kormány legfontosabb európai szövetségesének számító lengyel kormánypártnak, a Jog és Igazságosságnak (PiS) a legnagyobb a befolyása képviselőcsoportban.

A Brexittel és a brit konzervatív képviselők távozásával 61 fősre apadt politikai csoport befolyásán nagyot lendítene a 12 fős magyar delegáció, amely a képviselőcsoport második legnagyobb pártjává válna a 27 fős lengyel csoport után.

De az egyszerű csatlakozás mellett arról a lehetőségről is folynak az egyeztetések a szélsőjobbos Identitás és Demokrácia és az Európai Néppárt néhány tagpártjával, hogy egy új képviselőcsoportot hozzanak létre - értesült az EUrologus.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője szerdán azt nyilatkozta lapunknak, hogy a fideszes EP-képviselők függetlenként folytatják a munkáját. A politikus állította, hogy

jelenleg senkivel nem tárgyalnak, és nem ma, és nem is holnap fog eldőlni, melyik képviselőcsoporthoz csatlakoznak majd.

Deutsch ugyanakkor célzott arra, hogy "szűk egy éven belül", azaz 2022 elején lehet változásokra számítani az európai parlamenti viszonyokban, mert a ciklus félidejében újra szavaznak a vezető tisztségekről, amelyeket a frakciók befolyása alapján osztanak el.

A Fidesz szerdán lépett ki az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából, mert a csoport egy, a Fidesz kizárásával fenyegető alapszabály-módosítást fogadott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.