Az evés mindig több volt szimpla táplálkozásnál, de máig próbáljuk megérteni, hogyan válhat az étkezés a testi és lelki jóllét kulcsává. Erről beszélgetünk az Eötvös10 Művelődési Házban.
Az evés soha nem csupán táplálkozás volt – mindig is összekapcsolt minket kultúránkkal, közösségeinkkel és saját belső harmóniánkkal. A modern világban azonban egyre nehezebb eligazodni a diéták, trendek és ellentmondásos tanácsok között. Hogyan együnk úgy, hogy valóban támogassa a jólétünket? Mit tanulhatunk a böjti hagyományokból? Lehet-e az étkezés egyszerre egészséges és élvezetes? A HVG Címlapsztori következő rendezvényén dietetikusok és gasztronómiai szakértők segítségével beszélgetünk arról, milyen hatással van a testünkre és mentális állapotunkra az, amit és ahogyan elfogyasztunk.

Vendégeinkkel, Mautner Zsófi gasztrobloggerrel, Szabó Adrienn dietetikussal és Szatmári „Főzelékes” Feri gasztrobloggerrel beszélgetünk az időszakos böjt és a modern táplálkozástudomány kapcsolatáról, a tudatos étkezés és a fenntartható étrend kialakításáról, de szóba kerül a keleti filozófiák szerepe is a táplálkozásban és az egyensúly megteremtésében. Az este végén pedig a tradicionális ízeket és a kortárs szemléletet ötvözve gasztronómiai kérdések kerülnek a reflektorfénybe.
Címlapsztori beszélgetéseinken a HVG szerkesztői és meghívott vendégeink vitatnak meg témákat gazdaságról, közéletről, közérzetről, jövőről és kultúráról. A korábbi eseményekről szóló cikkeinket, videóinkat itt találhatja meg.
A Böjt és trakta című esemény április 16-án 18:30-kor kezdődik az Eötvös10 Művelődési Házban, jelentkezni ezen az oldalon lehet.
Kedvcsinálóul felidézzük a Címlapsztori legutóbbi, kommunikációval foglalkozó beszélgetését: