Élet+Stílus hvg.hu 2024. augusztus. 16. 13:03

Szentesi Éva a kórházból jelentkezett be, elkezdődött az újabb rákkezelése

Az író korábban azt mondta, lelkileg nagyon készül a terápiára.

Reményekkel teli harmadik nekifutás

– ezt írta Szentesi Éva a közösségi oldalán megosztott kórházi fotójához. A poszt alapján elkezdődött az író újabb rákkezelése a Szent László kórházban.

Még májusban írtuk meg, hogy a többszörös ráktúlélő Szentesinél ismét tumort találtak, most a csípőjében. Elvégeztek rajta egy hétórás operációt, amely után megfordult a fejében, hogy soha nem fog hazatérni – erről az RTL Fókusz című műsorának adott interjúban beszélt. „Annyira szerettem volna elszakadni a ráktól, hogy nem én vagyok a rákos lány, a túlélő, nem én vagyok, aki hősiesen megküzdött a daganattal” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szeretett volna mással foglalkozni, másról írni, de nem így alakult. – „Úgy látszik, nekem ez az utam.”

Az író néhány napja az RTL Reggeliben arról beszélt, hogy az új kezelését pénteken kezdik meg, amire nagyon készül lelkiekben. Elmondta, hogy lesz kemoterápiás, biológiai és immunterápiás része is. „Ugyanaz a daganat tért vissza, ami tíz éve volt, nyirokáttétként, ezért muszáj, hogy kemoterápiás rész is legyen. Én most erre készülök. Most már nagyon várom, hogy kezdődjön a kezelés, mert bár volt egy fantasztikusan jó műtétem, de sebészileg nem lehet mindent kiszedni erről a területről, valamennyi rész maradt bent.”

A WMN korábbi újságírója eddig már kétszer győzte le a rákot, először 2013-ban, 28 évesen diagnosztizálták méhnyakrákkal. Azóta többször részletesen és őszintén írt arról is, hogyan élte meg a kemoterápiát, a sugárkezelést, ezek hatásairól gyakran posztolt is az Instagram-oldalán, vagy írt a WMN-re, és könyvet is írt megrázó élményeiről (interjúnk itt).

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.