A Hungaria Rosé Extra Dry a megmérettetés legjobb tételeit felsorakoztató top 10-es listájára is felkerült.
Egymás után ötödször lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry egy Franciaországban rendezett nemzetközi pezsgőversenyen.
Az Effervescents du Monde-on elért eredmény magyar pezsgőnek még soha nem sikerült, ugyanis a legjobb tételeket felsorakoztató top 10-es listára is újra felkerült az ital, immár negyedszer.
A közlemény szerint a pezsgőt stílusosan játékos gyümölcsösség jellemzi, „friss savai, átható, üde, ribizlis málna zamata, mélyrózsaszín tónusa és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak", amit a bíráló bizottság is kiemelt.
A november 28–30. között Burgundiában megtartott eseményen 19 országból összesen 470 tételt mért össze a 80, nemzetközi hírű szakértőkből álló zsűri.
Molnár Réka Kata, a Hungaria márkamenedzsere azt mondta, büszkék a Törley Pezsgőpincészet és a Hungaria Rosé Extra Dry sikerére, „amit borászatunk hosszú évtizedek alatt felhalmozott tudásának és szakértelmének, illetve elhivatottságának bizonyítéka", a győzelem pedig arról is árulkodik, hogy a palackos erjesztés egyedülálló technológiában milyen elképesztő kincsek és lehetőségek rejlenek.
Koczuba Róbert pezsgőmester a csapatmunka fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy ha csak a szűken vett szakmai stábot vesszük, akkor is közel 70 ember precíz munkája kellett a győzelemhez.
A száraz rozépezsgőt a tavaly év végi tesztünkön mi is megkóstoltuk, és bár nálunk a középmezőny végénél nem jutott tovább, gratulálunk a sikerhez.
Melyikkel ismerkedjünk, melyiket vigyük ajándékba, és melyikkel koccintsunk: itt a hvg.hu szilveszteri pezsgőtesztje
A hvg.hu szerkesztősége különféle hazai és külföldi száraz pezsgőket tesztelt aroma, íz és szénsavasság alapján.
(Címképünkön balról jobbra a pezsgő megalkotói: Korbuly Csaba szőlészeti vezető, Kukola Zoltán főborász és Koczuba Róbert pezsgőmester látható.)