Élet+Stílus MTI 2023. május. 10. 18:53

Újságosbódét mentett meg a bezárástól szülővárosában a Prada divatház vezetője

Patrizio Bertelli százezer eurót (37 millió forintot) fizetett a toszkánai Arezzo belvárosában található kioszkért, amely 1947-ben nyílt meg, és a város egyik nevezetességévé vált.

Nagy múltú újságosbódét vásárolt szülővárosában, a toszkánai Arezzóban a milánói Prada divatház vezetője, Patrizio Bertelli, megmentve azt a közelgő bezárástól – számolt be a Corriere della Sera című olasz napilap szerdán.

Médiaértesülések szerint Bertelli százezer eurót (37 millió forint) fizetett a belvárosi Piazza San Jacopón található kioszkért, amely 1947-ben nyílt meg, és a város egyik nevezetességévé vált.

Az újságosbódét a helyi polgárok találkozóhelyének tekintik. A kioszkot eddigi tulajdonosa, a kilencvenéves Piero Scartoni és lánya működtette. Scartoni most már nyugdíjba vonulna, de közben szerette volna, ha a napilapok iránti kereslet megcsappanása ellenére az új tulajdonos nem zárná be a standot. Ezt Bertelli meg is ígérte. A kioszk szeptembertől fiatalabb üzemeltetővel fog működni.

Bertelli, aki a Forbes szerint Olaszország tíz leggazdagabb vállalkozója közé tartozik, 1946-ban született Arezzóban, és később Miuccia Prada divattervezőt vette feleségül. Az üzletember saját bevallása szerint fiatalon a kioszk törzsvásárlója volt, és minden reggel újságokat, valamint vitorlás-, építészeti és dizájnmagazinokat vett.

Bertelli nemrégiben vásárolta meg Arezzóban az 1920-as években alapított La buca di San Francesco éttermet és a 19. századi Caffe dei Costanti kávéházat. Mindkét létesítményt a bezárás fenyegette.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?