Élet+Stílus hvg.hu/MTI 2021. május. 03. 13:06

A világ egyik legnagyobb gyerekpornót terjesztő online fórumát számolta fel a német rendőrség

Mintegy 400 ezer tagja volt annak a gyerekpornót terjesztő online fórumnak, amelynek a három feltételezett üzemeltetőjét elfogták.

Felszámolt egy gyerekpornót terjesztő online fórumot a német rendőrség, és elfogta több üzemeltetőjét– jelentette az ARD televízió.

A tudósítás szerint, amelyet a rendőrség is megerősített, a Boystown nevű gyerekpornófórumnak világszerte 400 ezer tagja volt. Legalább 2019 júniusa óta működött a darkneten. A fórum működtetéséhez Moldovában béreltek szervert.

A német hatóságok svéd, amerikai, ausztráliai és kanadai partnerek támogatásával dolgoztak. A nyomozást az Europol hangolta össze.

Még áprilisban elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték a fórum három feltételezett üzemeltetőjét. Mindhárman németek, mindhárman férfiak. Két gyanúsítottat Németországban, a harmadikat Paraguayban találták meg. Elfogtak egy negyedik, ugyancsak német férfit, aki a nyomozás megállapításai szerint a fórum legaktívabb tagjai közé tartozott, nagyjából 3500 felvételt tett közzé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!