Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 18. 16:03

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Már 162 lengyel városban jelentek meg az elfogadásra buzdító plakátok.

Szeressetek engem, anyu és apu!

Ez a szöveg volt olvasható egy magzat képe mellett azokon a lengyel, kormánypropagandát hirdető óriásplakátokon, amelyek az abortusztörvény szigorítása után jelentek meg az utcákon. Most pedig ugyanez a felirat olvasható egy szivárványszínű táskát viselő, arcán egy pofon nyomát viselő gyerek képe mellett azokon a plakátokon, amelyekkel lengyel aktivisták szeretnék azt üzenni, hogy nemcsak a meg nem született, de a már megszületett gyereke szeretete is fontos – írja a Humen Online.

A felmérések szerint ugyanis a coming outoló lengyel tinédzserek többségét nem fogadják el a szüleik. 88 százalékuk esetében az apa nem fogadja el a saját LMBTQ gyerekét, 75 százalékban az édesanya. Emiatt az érintett kamaszok 70 százalékának fejében az öngyilkosság is megfordul.

A plakátokat a Grupa Stonewall nevű melegjogi szervezet készítette, majd gyűjtésbe kezdtek, hogy minél több helyen megjelenhessenek az óriásplakátjaik. Mostanra már 162 városban kerültek ki az utcára az LMBTQ gyerekek elfogadását kérő poszterek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.