Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 12. 17:47

Csányi Sándor: Nagyon remélem, hogy a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke szerint tudomásul kell venni, ha egy munkahelyen dolgozó embereknek eltérő véleményük van dolgokról.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke is megszólalt az elmúlt heteket tematizáló Gulácsi- és Petry-üggyel kapcsolatban.

„Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek.

Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is”

– idézte az elnököt az MLSZ honlapja. Csányi e szerint azt is hozzátette, hogy szerinte a válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni a folyó vita.

Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak”

– jelentette ki Csányi.

A magyar sportolók közéleti véleménynyilvánítása azzal pörgött fel, hogy a válogatott és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter a közösségi médiában állt ki a szivárványcsaládok mellett, ami finoman sem illeszkedett a magyar kormány labdarúgással kapcsolatos kommunikációjába. Erre rácsatlakozva készített interjút a kormánypárti Magyar Nemzet a Hertha BSC kapusedzőjével, Petry Zsolttal, akit csapata elbocsátott, mivel a mondandója nem illeszkedtek a klub értékrendjébe. A lépésből itthon akkora botrány lett, hogy a magyar külügyi tárca bekérette a német ügyvivőt.

Mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök is megnyilvánult a témában megüzenve, hogy a csapatkapitány és a szövetségi kapitány dolga a válogatottban helyreállítani a megbomlott egységet, bár arról korábban egy szó sem esett, hogy tényleg van-e vita a csapaton belül bármiről is.

Petry Zsolt ügyéről hétfőn jelent meg írás a Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilapban, amelyben azt állította, a Magyar Nemzet kihagyott részeket a vele készült interjúból, mire az újság szerkesztőségi reagálásban mutatta be a saját verzióját, és jelezte: Petry érdekében nem hozzák nyilvánosságra a beszélgetésről készült hangfelvételt.

Petry szerint a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül változtatott interjúja tartalmán, a lap „Petry érdekében" nem közli a hangfelvételt

A Hertha BSC menesztett kapusedzője szerint a kormányközeli lap több mondatot is kihagyott a vele készített interjúból. A Magyar Nemzet szerint a Petry-interjú szövege hangfelvételen is megvan, de azt a szakember érdekében nem hozzák nyilvánosságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Dezső András 2021. június. 18. 06:30

Nagyban megy az ügyeskedés a vagyonőröknél, a focimeccsek biztosítása pedig aranybánya

Sorra buknak be az adókkal trükköző vagyonvédelmi cégek, legutóbb az NBI-es focimeccsek biztosításáról híres Tóth Csaba és társai kerültek emiatt pácba. De milyen módszerekkel próbálják kijátszani az államot, mire jók a "dobós cégek", miért van sok pénz a meccsek biztosításában és kik azok, akik még a csalókat is meg tudják kopasztani?