Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 07. 13:19

Nem örül Petry Zsolt elbocsátásának a Szivárványcsaládokért Alapítvány

A szervezet szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét, a párbeszédhez pedig hozzátartozik, ha időnként nem értünk egyet a másikkal.

„Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől” – írta a Szivárványcsaládokért Alapítvány a közösségi oldalán azután, hogy a Hertha BSC német futballklub megvált a kapusedzőtől.

A magyar szakembert azután bocsátották el azonnali hatállyal, hogy a kormányközeli lapnak adott interjúban kritizálta Gulácsi Pétert, a válogatott és az RB Leipzig kapusát, amiért kiállt a szivárványcsaládok mellett, illetve a bevándorlóellenes gondolatokat fogalmazott meg. A klub arra hivatkozva jelentette be a döntését, hogy elkötelezett a sokszínűség és a tolerancia mellett, ezek az értékek azonban nem mutatkoztak meg Petry kijelentéseiben, amelyeket a klub munkavállalójaként, nyilvánosan tett.

Gergely Márton: Petry Zsolt tudja, mikor hova kell térdelni

A kedden kirúgott Petry Zsoltnak tudnia kellett, klubja milyen értékeket képvisel, már csak azért is, mert korábban ő is kiállt mellettük. A Hertha döntésének mégis rossz üzenete van. Vélemény.

Az alapítvány szerint „mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. »A család az család« kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások.

A párbeszédhez pedig az is hozzátartozik – sőt, sokszor épp attól lesz igazán hasznos – ha időnként nem értünk egyet a másikkal.”

Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is...

Közzétette: Szivárványcsaládokért Alapítvány – 2021. április 7., szerda

Közleményükben azt is jelezték, hogy Gulácsi Péter nem pusztán »a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek« mellett állt ki – ahogyan Petry fogalmazott –, hanem azért is, hogy minden kisgyereket nevelő magyar családnak azonos lehetőségek, jogok és támogatás járjon, így a gyerekek azonos esélyekkel induljanak az életben.

Mint írták, egyebek mellett azt is elmondanák Petrynek, hogy „ebben hinni szerintünk nem »politikai megnyilvánulás«, hanem emberi jogi kérdés. Arról is szívesen beszélgetnénk vele, hogy elmondhatja-e a véleményét egy sportoló közéleti, társadalmi kérdésekről. Szerintünk igen, és bár Petry Zsolt kritizálta emiatt Gulácsi Pétert, végső soron ő maga is ezt tette a Magyar Nemzetnek adott interjúban.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.