Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 12. 11:15

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten

Tom Joneson kívül kizárólag magyar fellépők lesznek.

A járványhelyzet, illetve a külföldi előadóművészek turnéterveinek halasztása vagy lemondása miatt új időpontban, valamint a korábban bejelentett programon változtatva, augusztus 17-21 között várja közönségét a VeszprémFest. Idén három helyszínen, öt napon át nyolc koncertet láthatnak az érdeklődők. A teljes programból egyelőre öt koncert előadóit ismertették a szervezők, a teljes kínálatot heteken belül jelentik be.

Augusztus 18-án a Jazz+Az lép színpadra a História Kertben. A fesztivál idei programjának egyetlen külföldi előadója, a Grammy-díjas Sir Tom Jones augusztus 19-én lép színpadra. A nyolcvanéves élő legenda 2017-ben a VeszprémArénában adott hatalmas sikerű koncertet, most ismét ezen a helyszínen áll közönség elé. Programjában legismertebb világslágerei mellett április 23-án megjelenő legújabb, 42. stúdióalbumáról a Surrounded by The Time-ról is elhangzanak majd dalok.

A fesztivál másik szabadtéri helyszínén, a Jezsuita Templomkertben VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra100 emlékév keretében három produkciót láthat a közönség. A sorozat nyitányaként Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet, augusztus 18-án a Paganini+ programmal Balázs János és Lendvay József mellett Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra, 19-én pedig, mintegy záróakkordként, Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét élvezhetik a nézők.

A korábban, a 2021-es fesztiválprogram részeként meghirdetett Jamie Cullum koncert idén elmarad, ám a szervezőknek sikerült megállapodni a zenész menedzsmentjével: ennek alapján a brit művész 2022. július 12-én lép fel Veszprémben.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.