Élet+Stílus hvg.hu 2021. február. 26. 19:39

Daganattal műtötték, mégis egészségesként szerepel az oltási listán egy 60 éves férfi

A veszélyeztetett férfi az elsők között regisztrált az oltásra.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Január végén daganatos betegség miatt műtöttek egy 60 éves budapesti férfit, aki mivel veszélyeztetett, megítélése szerint az elsők között regisztrált az oltásra. A háziorvosa viszont azt mondta neki, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő listáján, amelyen az oltási sorrend alapul, 60 éves, egészséges férfiként szerepel – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Ezért még várnia kell az oltásra a férfinek, a háziorvosok ugyanis az Alapkezelő listája alapján olthatják a regisztráltakat.

Korábban a hvg.hu-hoz több olyan jelzés is eljutott, hogy egészséges fiatalok is értesítést kaptak az oltásról. Egy 19 éves fiatal férfi például azt írta, hogy soha, semmilyen betegsége nem volt. Egy másik, 22 éves fiatalember ugyanerről számolt be. Ők végül nem kapták meg az oltást.

A 444.hu is beszámolt több egészséges fiatalról, akiket arról értesítették, hogy jogosultak az oltásra.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.