Élet+Stílus hvg.hu 2021. január. 14. 11:47

Böjte Csaba személyesen mondott köszönetet Kásler Miklósnak a gyógyulásáért

Kásler Miklós személyesen járt közben, hogy a koronavírusos Böjte Csabát Budapesten gyógyítsák meg.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Böjte Csaba szerzetes Isten, az orvosok és az ápolók mellett Kásler Miklósnak, az Emmi miniszterének is tulajdonítja, hogy felépült a koronavírus-fertőzésből. A Blikknek felidézte a betegsége kritikus pillanatait, amikor a miniszter sietett a segítségére. Kásler Miklós tavaly év végén hívta fel telefonon a dévai ferences rendi szerzetest, hogy érdeklődjön felőle. A koronavírusos Böjte Csaba ekkor már annyira köhögött, hogy nem is tudott válaszolni a miniszter kérdésére. „Kásler miniszter úrnak nem tudtam elmondani, mi van velem. Azt kérte, sürgősen jöjjek Magyarországra, az a dolgom, hogy meggyógyuljak. A határig egy erdélyi mentőautó hozott, ott átszálltam a magyar mentőbe, ami a László kórházba vitt. Akkor már megszólalni sem tudtam” – idézte fel a Blikknek az eseményeket Böjte Csaba, aki negyven éve volt utoljára kórházban.

Böjte Csaba arról is beszélt a lapnak, hogy „a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától”, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból, rögtön felhívta Kásler Miklóst, és megköszönte, hogy „megmentette az életét”. Hozzátette, hogy „persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is”.

Kásler Miklós is beszámolt a lapnak a távdiagnosztizálásáról: „Amikor értesültem róla, hogy beteg, felhívtam telefonon. Csakhogy a köhögéstől egy mondatot sem tudott végigmondani. Nem tudtam megvizsgálni, de azt meg tudtam ítélni, hogy súlyos légzési nehézsége van, ami azt jelenti, hogy életveszélyes az állapota. Megszerveztük, hogy Magyarországra jöjjön, és a nehéz betegségéből a jóisten és az orvosok segítségével felépüljön.”

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.