Élet+Stílus hvg.hu 2020. november. 21. 16:35

Elhunyt a koraszülött babák kedvenc önkéntese

86 évesen elhunyt David Deutchman, aki másfél évtizeden át foglalkozott önkéntesként koraszülött kisbabákkal. A kollégái és a szülők szerint jelenléte mindig megnyugtatta a síró kisbabákat.

"Babákkal suttogónak" és "intenzíves nagypapának", de néha csak David papának hívták David Deutchmant, aki éveken át önkénteskedett egy atlantai kórház koraszülött intenzív osztályán. A férfi 86 évesen meghalt november14-én, alig több mint két héttel azután, hogy hasnyálmirigy rákot diagnosztizáltak nála.

„Megnyugtató volt a jelenléte a gyerekek számára. Mindig ott volt, hogy átölelje őket, ha a szülők vagy a rokonok nem tudtak ott lenni” - mondták a kórház dolgozói Deutchmanről, aki tizennégy éven át önkénteskedett nyugdíjasként beteg és koraszülött gyerekek közt. A nővérek szerint egyszer sem fordult elő, hogy a karjaiban sírni kezdett volna egy baba. A férfi egészen spontán jelent meg a kórházban először. Azt mondta a kórház egy szomszédos épületében volt edzésterápián, majd átugrott és azt mondta, "szeretnék gyerekekkel foglalkozni".

Amikor Deutchmant negyedik fázisú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, a kórház dolgozói autós felvonulást szerveztek a háza elé léggömbökkel, szívecskékkel és jókívánságokkal.

A férfi minden kedden és csütörtökön ott volt a gyerekeknek, amíg meg nem betegedett. „Remélem, hogy azoknak a szülőknek, akik elvesztették a gyereküket, némi megnyugvást ad a tudat, hogy az intenzíves nagypapa tárt karokkal várja, és megnyugtatja őket” - mondta a kórház egyik ápolója.

karácsony 2020

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról