Élet+Stílus MTI 2020. április. 24. 19:05

Ismét lezárják hétvégére a Margitszigetet, a 4-6-os sem áll meg

Szintén nem lesz látogatható az Óbudai-sziget, a Római-part és a Kossuth Lajos üdülőpart sem.

A koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester az április 25-26-i hétvégére ismét elrendelte a Margitsziget lezárását. A korlátozás április 25-én, szombaton és 26-án, vasárnap 9:00 és 20:00 között lesz érvényben.

A rendelkezéshez kapcsolódóan szombaton és vasárnap módosul több járat közlekedése, a 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóban, csak lassítva áthalad, a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik, a 34-es és a 106-os autóbusz pedig nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóban.

Óbudán a hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz. A VIII. kerületben a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok és a FiDo park lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?