Élet+Stílus hvg.hu 2020. február. 17. 13:18

A színpadon kellett újraéleszteni egy énekest egy Baranya megyei fesztiválon

A férfi életét egy új applikáció segítségével sikerült megmenteni.

Fellépés közben lett rosszul egy 60 év körüli énekes a Töpörtyű fesztiválon, akihez az ÉletMentő app-on keresztül kérték a mentők segítségét hétvégén Baranya megyében, írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A bejegyzés szerint az – egyelőre meg nem nevezett  – előadó koncertjét néző tömegből egy állatorvos és egy szabadnapos komlói mentődolgozó szaladt segítségül a színpadra, akik megvizsgálták a férfit, és amikor észlelték, hogy nem lélegzik, azonnal újraélesztésbe kezdtek. Közben még egy defibrillátort is sikerült szerezniük, amivel kétszer is sokkolták a férfit a rohamkocsi kiérkezéséig.

„A perceken belül helyszínre érkező mentők még sokáig küzdöttek a művész életéért, végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők

– írta a Mentőszolgálat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?