Élet+Stílus T.S. 2019. augusztus. 13. 18:25

A Lélek Konyhája – a házigazda Jon Bon Jovi

A világhírű amerikai zenész két közösségi éttermet is üzemeltet, ahol nincs konkrét ára a napi menünek. S ha valakinek egy árva petákja sincs az ebédre, az is jóllakhat.

A zenekarával és szólistaként is sikeres Grammy-díjas gitáros énekes 16 albumot jegyez eddig, csak az együttesével közösen felvett 14 lemezből több mint 130 milliót adtak el. A 13 éves kora óta zenélő, ma 57 éves világsztár pályafutása New Jersey államból indult. Szülőföldjén, Red Bankban nyitotta első, majd Toms Riverben második éttermét a neve kezdőbetűivel jelzett JBJ Soul Alapítvány. Mindkét étterem neve Soul Kitchen Community Restaurant, vagyis Lélek Konyhája Közösségi Étterem.

Facebook

  

Nomen est omen, avagy a név maga az ember –Jon Bon Jovi, aki filantrópként számos jószolgálati program anyagi támogatója, s 2005 óta a Habitat for Humanity Ambassador nemzetközi nonprofit szervezet első alapító nagykövete.  

Facebook

 

A zenész és alapítványa főként az éhség és hajléktalanság problémáinak kezelésére összpontosítja figyelmét. Hogyan működik, és miként segít az embereken a Soul Kitchen-projekt? A háromfogásos menüt kínáló két étterem saját termesztésű helyi és bio alapanyagokból készíti ételeit. A fogásoknak nincs konkrét ára. Azt kérik, hogy aki teheti 20 dolláros támogatással járuljon hozzá étkezésenként a program fenntartásához. Míg azok, akiknek ez nem áll módjában, illetve egyáltalán nincs pénzük, díjtalanul ehetnek az étteremben. Viszont önkéntes munkájukkal segíthetik az alapítványt, dolgozhatnak az éttermek konyhájában, a farmon és a kertészetben.

Facebook

A Lélek Konyhájában mindenkit méltósággal és tisztelettel kezelnek, és igyekeznek egy értékteremtő közösségbe integrálni. A Soul Kitchen honlapján az is kiderül, hogy eddigi több mint 106 ezer menüt szolgáltak fel a vendégeknek, akiknek 54 százaléka fizető/adományozó volt, míg 46 százaléka rászoruló, önkéntes munkát felajánló. 

Mondanunk sem kell, asztalfoglalás nem szükséges, mindenkit szeretettel várnak és az érkezés sorrendjében szolgálnak ki.

Facebook

  

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?