A 70 éves korában elhunyt mesterszakács agydaganattal küzdött.
Türelemmel viselte a betegségét, de élete utolsó napjaiban már a rokonai sem látogathatták Benke Lászlót. A Ripost azt írja, a 70 éves korában elhunyt mesterszakács agydaganattal küzdött, jó ideje betegeskedett már, hol javult, hol romlott az állapota.
Az unokatestvére a lapnak azt mondta, méltósággal viselte a betegségét, és nem szerette volna, ha a hozzátartozói legyengülve látják. „Tudtam, hogy beteg, néhány hete árulta el, hogy a CT a fejében rákos sejteket mutatott ki. Szerettem volna őt meglátogatni a feleségemmel a kórházban, de arra kért minket, ne tegyük – mondta Benke László unokatestvére a Ripostnak. – Azt mondta, mindenkinek jobb, ha úgy emlékezünk rá, ahogy élt.”
A többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász volt a Gundel étterem séfhelyettese, 1972-ben Párizsban dolgozott a Magyar Ház séfjeként, majd hazatért, a vendéglátó-ipari szakközépiskola tanára lett. Ezután ő is újra tanulni kezdett, mesterszakács, mestercukrász lett.
1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját. 1992-ben Mátyás Király Éttermet üzemeltette, melyet a Legjobb Étterem címmel tüntettek ki. 1996-ban életműdíjat kapott a Magyar Gasztronómiai Szövetségtől. Több szakácskönyvet is írt. A mesterszakács évek óta különféle betegségekkel küzdött. Áprilisban ismét kórházba kellett mennie, mert rosszullétek gyötörték.