Élet+Stílus hvg.hu 2019. január. 22. 11:16

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Hiába kérte, hogy étterme kerüljön le a díjazottak listájáról, nem járt sikerrel.

Valósággal sokkolta a gasztronómiai elitet az a francia séf, aki 2017-ben megpróbált megszabadulni Michelin-csillagjától. Sebastien Bras egy háromcsillagos éttermet vezet a franciaországi Aveyronban, de elmondása szerint neki túl nagy stresszt jelent úgy főzni, hogy folyamatosan ellenőrzik, amit csinál – márpedig a Michelin-csillag ezzel jár.

A The Local szerint a séf hiába kérte, hogy étterme ne jelenjen meg a díjazott vendéglátóegységekről szóló kiadványban, mégis bekerült, igaz, most már csak két csillaggal.

Bras egy évtizede vette át az éttermet édesapjától, a Le Suquet már akkor háromcsillagos volt. A séf azt állítja, naponta legalább 500 menüt készít el, és nem hiányzik neki, hogy folyton minőségteszteknek vessék alá főztjét, ha pedig hibázik, akkor vegzálják emiatt.

A Michelin hétfőn jelentette be a francia éttermek legfrissebb értékelését, érdekesség, hogy idén több női séf kapta meg a minősítést.

hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.