Élet+Stílus hvg.hu 2019. január. 22. 11:16

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Hiába kérte, hogy étterme kerüljön le a díjazottak listájáról, nem járt sikerrel.

Valósággal sokkolta a gasztronómiai elitet az a francia séf, aki 2017-ben megpróbált megszabadulni Michelin-csillagjától. Sebastien Bras egy háromcsillagos éttermet vezet a franciaországi Aveyronban, de elmondása szerint neki túl nagy stresszt jelent úgy főzni, hogy folyamatosan ellenőrzik, amit csinál – márpedig a Michelin-csillag ezzel jár.

A The Local szerint a séf hiába kérte, hogy étterme ne jelenjen meg a díjazott vendéglátóegységekről szóló kiadványban, mégis bekerült, igaz, most már csak két csillaggal.

Bras egy évtizede vette át az éttermet édesapjától, a Le Suquet már akkor háromcsillagos volt. A séf azt állítja, naponta legalább 500 menüt készít el, és nem hiányzik neki, hogy folyton minőségteszteknek vessék alá főztjét, ha pedig hibázik, akkor vegzálják emiatt.

A Michelin hétfőn jelentette be a francia éttermek legfrissebb értékelését, érdekesség, hogy idén több női séf kapta meg a minősítést.

hvg360 Mátraházi Zsuzsa 2025. március. 23. 19:30

Arató András, avagy Hide the Pain Harold: Én sem kemény munkával lettem világhírű, de ne nevezzenek celebnek

A villamosmérnök, akinek hetvenévesen gyökeresen megváltozott az élete. Egy stockfotós készített róla felvételeket, amelyekből kényszeredettnek tűnő mosolya nyomán Hide the Pain Harold megjelöléssel világszerte ismert mémek születtek. Tele a naptára. Reklámoz kakaós italt és harisnyát, fellépései vannak Kőszegtől Bogotáig. HVG-portré.