Élet+Stílus hvg.hu 2019. január. 22. 11:16

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Hiába kérte, hogy étterme kerüljön le a díjazottak listájáról, nem járt sikerrel.

Valósággal sokkolta a gasztronómiai elitet az a francia séf, aki 2017-ben megpróbált megszabadulni Michelin-csillagjától. Sebastien Bras egy háromcsillagos éttermet vezet a franciaországi Aveyronban, de elmondása szerint neki túl nagy stresszt jelent úgy főzni, hogy folyamatosan ellenőrzik, amit csinál – márpedig a Michelin-csillag ezzel jár.

A The Local szerint a séf hiába kérte, hogy étterme ne jelenjen meg a díjazott vendéglátóegységekről szóló kiadványban, mégis bekerült, igaz, most már csak két csillaggal.

Bras egy évtizede vette át az éttermet édesapjától, a Le Suquet már akkor háromcsillagos volt. A séf azt állítja, naponta legalább 500 menüt készít el, és nem hiányzik neki, hogy folyton minőségteszteknek vessék alá főztjét, ha pedig hibázik, akkor vegzálják emiatt.

A Michelin hétfőn jelentette be a francia éttermek legfrissebb értékelését, érdekesség, hogy idén több női séf kapta meg a minősítést.

Élet+Stílus Galicza Dorina 2024. december. 28. 20:00

Elillant történelem és babonamentes tűzvédelem – megnéztük a felújított Notre Dame-ot

Párizs székesegyháza fényesebben ragyog, mint valaha, de az évszázadok alatt felhalmozódott kosszal együtt mintha a történelmét is lemosták volna róla. Bár a felújítás még nem ért véget, ha a belső tér már nem változik, akkor az évtizedek múlva sebtében idelátogató turista azt se fogja tudni, mi történt az elmúlt öt évben a templom körül.