Élet+Stílus hvg.hu 2018. július. 23. 16:46

Itt a nagy vastagkolbász- és szalámiteszt

Főszakácsokkal, szalámi- és kolbászkészítőkkel, szakértőkkel és polgári fogyasztókkal zsűrizett a Magyar Gasztronómiai Egyesület.

A Rézkakasban tartotta idei szalámi- és vastagkolbásztesztjét a Magyar Gasztronómiai Egyesület. A legjobb sertésből (vagy döntően sertésből) készült termékeket a zsűri vakteszttel választotta ki, a főszakácsok és szakértők mellett hétköznapi fogyasztók is részt vettek az értékelésben.

Három kategóriában (klasszikus fehér szalámi/paprikamentes vastagkolbász, paprikás szalámi/paprikás vastagkolbász, csabai) összesen 44 tételt teszteltek. Az értékelés végén mindenki összekóstolta a legjobbakat, itt a fekedi Alte Wurst nevű stifolder kapta a legtöbb szavazatot.

A fehér szalámik közül a legjobbnak a Palatint ítélte a zsűri, de dobogós lett a Pick Szeged is. Csabai kategóriában Pallér Sándor terméke lett a győztes, aki Újkígyóson gyárt kolbászt saját állományú sertésekből. A paprikás kolbászok első helyezettje pedig az Eredeti stifolder (Trabert Hof Feked) lett.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?