Egy jó burgert, gofrit vagy tacót mindenki megérdemel, ezért egyre több street food-os gondol azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek, vagy különböző diétákat követnek.
A múlt hét végi Food Truck Show-n is akadt jó néhány glutén-, laktóz-, és húsmentes fogás. A Mexkitchen kukorica tortillájába pico de gallo, azaz korianderes paradicsomsaláta került guacamoléval és salsával. Húsevőknek csirke, vegáknak grillzöldség, sajt dukált hozzá, ráadásként gluténmenes nachos. A fogyókúrázóknak azért ezt inkább ajánlatosabb volt nézni. Csak halkan jegyezzük meg, hogy a mexikói vonal az egyik leghálásabb mentes-terep, hiszen a fogások többsége kukorica, zöldség alapú, a sajt-tejföl toppingok is lehetnek növényi eredetűek.
A Lecso Macho nem sokat cicózott, meghirdette, hogy mindenki összeállíthatja a saját lecsóját, úgy ahogy szereti. Alapállás: a lecsó egészséges, zöldségalapú étel, és passz. A húsimádók turbózhatták mangalicakolbásszal, vagy sült debrecenivel, a vegák tojással, gombával, cukkinival, sőt a gourmet-k szarvasgombával. Az élvezeteket különböző erősségű chili variációkkal lehetett fokozni.
A Las Vegans kocsijánál a vegánok tobzódhattak a csak növényi alapanyagokat tartalmazó burgerek között. Volt például répa és csicseri burger, grillezett padlizsános, lilahagyma lekváros is. A csapat szerint a szejtán burgerük az egyik legfinomabb a kínálatból, amit még a nem-vegánoknak is érdemes alkalom adtán megkóstolni.
A Mentes Paleo Pont volt a mentes nassolda kánaán: minden glutén, laktóz, és hozzáadott cukor nélkül készült. Szerintük bármilyen intoleranciával élő ember fogyaszthatja a termékeiket: a gofrikat, pohárkrémeket, pudingokat, édes vagy sós nassolnivalókat.
Gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes – ezt a Levendula fagyizó hálózat is tudja a hagyományos fagyijai mellett, olyan új ízeket is villantva, mint a rózsa, ibolya.
Megjegyzés: A napokban megjelent az első hazai Food Truck receptkönyv is, amiben több mint 50 fogás leírását találjuk.