Boros rendezvény sok van, de ilyen csak egy – a szezon egyik legizgalmasabb és legérdekesebb fővárosi eseményének ígérkezik 15 határon túli borász bemutatkozása május 19-én, pénteken a Pesti Vigadóban.
A határon túli magyar borászokat bemutató rendezvénysorozat tavaly októberben indult, amikor 2011-ben alapított egyesületük erdélyi, délvidéki, felvidéki borászai közösen debütáltak egy este a Pesti Vígadóban. Az idei első jelentkezés most a Felvidéké, ahonnan 13 település képviseletében 15 borászat érkezik. Nemcsak a sétálókóstoló (mintegy 100 borral) ígérkezik izgalmasnak, amihez négy hazai borászat is csatlakozik, hanem Geönczeöl Attila, garamkövesdi borász mesterkurzusa is a mai Szlovákia borairól, a több száz pincéből álló pincefalvakról, napsütötte szőlőhegyekről, állhatatos borosgazdákról és egyre szebb boraikról.
- A részvevő borászatok és borászok:
- Árendás Pince (Muzsla), Árendás Zsolt
- BurdaVin (Garamkövesd), Környi Csaba
- Chateau Rúban (Fűr), Dörd László
- Csernus Pincészet (Ipolynyék), Csernus Károly
- Drozdík József és Attila (Kéménd/Párkány), Drozdík József
- Georgina Borászat (Gúta), Nagy Géza
- Geönczeöl Pince (Garamkövesd/Muzsla),
- H&V Pincészet (Muzsla), Mészáros Henrietta
- Hengerics Péter (Kővágó/Szentpéter), Hengerics Péter
- Lingó Pince (Királyhelmec), Varga Atilla
- Hajdók Pincészet (Királyhelmec), Hajdók Ákos
- Zsigmond Pince (Ipolynyék), Zsigmond Gábor
- Sándor Pince (Kéménd), Sándor József
- MeCaBu (Szőgyén), Zubnár Tibor
- Borvin (Bátorkeszi), Szitás Csaba
Hazai vendégborászatok: Hilltop Neszmély Borászat, Kősziklás Borászat és Szöllősi Pincészet (Neszmély), valamint Foris Beverages, Forisola habzó termékcsalád
Megjegyzés: Előzetes regisztráció szükséges az info@foodandwine.hu e-mail címen. Naprakész információk az esemény Facebook oldalán.