Élet+Stílus hvg.hu 2017. január. 28. 16:47

Schobert Norbert: a rosszindulató kritikák juttatták kórházba Benke Laci bácsit

Facebook-posztban állt ki Benke László mesterszakács mellett a fitneszguruként emlegetett Schobert Norbert, aki Fördős Zének is üzent.

Az elmúlt hetekben többen kritizálták egyes ételei miatt a 68 éves Benke László mesterszakácsot, mestercukrászt. A tévéből ismert Fördős Zé például azt nyilatkozta róla: a Konyhafőnök című műsorból az első körben kiesne Laci bácsi, akit egyebek mellett extrém alapanyag-kombinációi, például a gépsonkába tekert banán miatt kritizált a Borsnak adott nyilatkoztában.

Schobert Norbi szerint viszont „az elmúlt hetekben a csodás internetes publikációk, a divatos gasztrobloggerek aljasan összevágott videókkal és ocsmány, becsmérlő kritikákkal támadták a házias, egyszerű, vidám főzés atyját, a szakács világbajnokot”.

Bántották például azért, hogy ketchupot ad az olasz tésztához, de kivágták, hogy friss paradicsomból csinálta, és a végén az egyszerű, szegényebb embereknek javasolta ezt a hozzávalót. A C-vitaminos desszertje miatt is támadták, de azt figyelmen kívül hagyták, amikor elmondta: a vitamint be nem venni akaró gyerekeknek így kell azt belecsempészni a süteménybe – derül ki az érveléséből.

Schobert szerint Benke László egyszerű, esetleg szegény embereknek segít. „Őket is a sírba gyaláznátok a kis ételükkel az ünnepi asztalnál, hogy nem konfitált bio kacsamellet adott vegán spenóttal?” – fogalmazott a posztban, amelyben fotókat is közzétett a kórházban lábadozó mesterszakácsról.

Fürdős Zének pedig azt üzente, hogy tanuljon meg főzni.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?