Nem tudjuk, mennyire lehetett édesszájú Gulliver, de az biztos, hogy a monzai cukrász, Matteo Stucchi igencsak kedvelheti Swift óriását. Egy egész játékos kollekciót nevezett el róla.
Az is biztos, hogy az olasz cukrász szeret játszani. Látványos formában készíti desszertjeit, amelyek leginkább életképek. A kedvenc édességeiről készült fotókat pedig szorgalmasan megosztja az Instagramon, ahol már több mint 65 ezer követője van. A 23 éves Matteo Stucchi egyre gyarapítja a fantáziadús és sok esetben humoros desszertgyűjteményt, az I Dolci di Gulliver-t, és ez év nyarától folyamatosan felhelyez minden új darabot a népszerű képmegosztóra.
Nagyon kedveli a különböző munkafolyamatok, sportjelenetek játékos ábrázolását, ezekhez desszertjeit kis műanyag emberkékkel, miniatűr játék munkagépekkel, apró eszközökkel egészíti ki. Így lesz például egy tál tiramisuból betonútépítési jelenet: a felső útréteget, vagyis a kakaóport egy kis daru emeli rá a süteményre, míg a szilárd rétegű köveket, vagyis a babapiskótákat, két munkás szigeteli, vagyis tejszínhabbal fedi le.
A porcukorral szórt muffin az olasz cukrásznál hóval fedett heggyé alakul át, s már csak egy hegymászó csapat kell az édes zsánerképhez.
Egy másik nyalánkságon csokoládéfolyón raftingol három liliputi emberke.
A képviselőfánkhoz hasonló olasz sütemény, a profiterol tetejére egy tartálykocsiból folyatják a csokoládét, s parányi figurák foglalatoskodnak a csokiöntet eldolgozásával.
Az élet fontos pillanatai, mint például az esküvő, is megjelennek tányérjain: az epermenyasszony fehércsokis bevonatú esküvői ruhát kap, míg vőlegény öltönye sötét, az inge pedig fehér csokimázat.
Az olasz cukrász szerint: "a desszert megjelenítése legalább olyan fontos, mint az íze". Vagyis, előbb a látvány, aztán jöhet az élvezet. Csak óvatosan, mert ha nem figyelünk oda, és mellényúlunk a tányéron, igencsak rágósak lehetnek a műanyag liliputiak és más kellékek...