Pontosabban: sütöltöde, ami nyomokban sem tartalmaz semmi állatit, merthogy nagyon is odafigyelnek az emberekre.
Még egy hete sincs nyitva, de állítólag már többen fontolgatják, a közelébe költöznek. Mert végre sok mindentől mentesen és frissen, vagyis "fill good" indulhatna a nap. Ha nagy kezdőbetűkkel írjuk, már meg is van a találó elnevezése a pici Hollán Ernő utcai boltnak, ahol az első napon nem véletlenül szólt feszt James Brown I fill good című legendás száma.
Árusítás csak utcán át, a mindenkori kínálat a hátsó fertályon müködő pékségből. Úgy hogy street-food hedonizmus vegán módra. Hitvallásuk: "Minőségi alapanyagokból ismert és még sosem látott ínyencségeket készítünk anélkül, hogy bárkit bántanánk. Valódi, virtigli street-foodot kínálunk (csakúgy, mint Manci néni a lángosos bódéban a Balatonon a ’70-es években). Ötvözzük az etikát magas fokú szakértelemmel és határtalan kreativitással. Megvetjük az adalékanyagokat. Sütödeforradalmat csinálunk!"
A forradalom szellemisége és gyakorlata: " A helyi gazdaság támogatása és a környezetszennyezés minimalizálása érdekében, ahol lehetséges hazai alapanyagokat használunk (kerestünk magyar olívabogyót és magyar kávét, de sajnos nem találtunk); minden, általunk felhasznált szójatermék GMO-mentes, csakis RSPO pálmaolajat használunk, kizárólag nádcukorral dolgozunk, az általunk használt szójajoghurt biogazdálkodásból származik."
Na és, hogy akkor mi is ez a máris elhíresült vegán sütöltöde kínálat? Például vadkovásszal készült kenyerek és élesztőmentes édes-sós harapnivalók, mint a Sportszelet vagy a tavaszi tekercs.
Aztán ott az igazi burgonyás, sok tökmagos pogácsa, a körözöttes, erdei ragus töltike, és a valóban tradicionális, római stilusú rusztikus, paradicsomos-olívás pizza (pékmester egyenesen a talján fővárosban edzett s hozta a receptet).
Édesszájúaknak futólag megemlítenénk a banános-csokicseppes, a kakaós-csupacsokis csigát, vagy a mákos-banános töltikét.