A ’Mit csináljunk napközben?’, ’Melyik koncertre menjünk este?’ és ’Mit igyunk?’ kérdéseken túl mindig kardinális momentuma a fesztiválnak a ’Mit együnk?’ is. Főleg ha az ember lánya kénytelen speciális étrendet követni vagy csak egyszerűen ez az alatt a pár nap alatt is diétázni szeretne.
Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a foodtruckok, ahol viszonylag jó minőségű alapanyagokból készült, gyors, de mégsem mélyhűtött ételeket kínálnak.
Ilyen már-már állandó szereplő az IC Kobe, amelynél gluténmentes buciba is kérhetjük a kolbászkákat, vagy a népszerű Zing, ami hamburgereikkel csalogatja a csápolástól megéhezett fesztiválarcokat.
A tavalyi kínálathoz képest üde színfoltot jelentenek a GURU kocsijai, ahol a salátákat és különböző csirkesülteket kedvelők találhatnak maguknak finom falatokat.
Reggelizni, mint a királyok, ilyenkor is
Délig reggelizhetünk is, így például a Bite Bakerynél választhatunk müzlit, vagy ha valakinek az előző estétől kissé viseltes gyomra bírja, rántottát is fogyaszthat egy-egy standnál.
És ha reggeli, akkor muszáj itt állnia a Cserpes Tejivó kitelepült kis kocsijának, ami véleményem szerint viszi a legigényesebb foodtruck címet a fesztiválon. A tejivós srácok elárulták, hogy a melegszendvics fogy leginkább, de a joghurtok és a klasszikus sajtos pogácsa és kakaós csiga is nagy kedvencei a bulizóknak.
Amit próbáltunk
Sajnos elég nehéz olyan ételt találni, ami nem szénhidrátbomba, vagy nem tocsog az olajtól, esetleg zsírtól. Engem mindig le lehet venni a lábamról a grillen sült, friss húsokkal, úgyhogy egy csirkesaslik mellett tettem le a voksom.
Sajnos csirkét elvétve tartalmazott, hagymát és zsíros szalonnát viszont annál inkább, mindezt a sültburgonyával és salátával együtt 2100 Ft-ért tudta.
Maradjunk annyiban, hogy ha finom étellel szeretnénk megtömni a bendőnket, úgy, hogy az ár és az érték köszönőviszonyban legyenek egymással, akkor jobban járunk, ha vesszük a fáradtságot és 15 perc alatt a VOLT busszal bemegyünk a belvárosba.
A bor beszél belőled…
Viszont ami kifejezetten pozitív élmény volt, az a ’Bor beszél belőled’ kis sátrában tartott beszélgetés, ahol Bíró Lajos séf, és Kocsis Miklós, a Kocsis Borászat alapítója egy kisebb borkóstoló keretében osztották meg gondolataikat a gasztronómiával, vendéglátással, borokkal kapcsolatban.
Igazi élvezet volt hallgatni Bíró Lajos monológját a tökéletes rántott hús készítéséről, illetve azokról trükkökről, amik miatt képesek az emberek nap mint nap fél órákat sorban állni a rántott húsáért. És hogy ne csak beszélgessünk a borokról, kóstoltunk közben többek között könnyű Irsai Olivért, Merlot rozét és félédes Zenitet a Kocsis Pincétől.
Összességében tehát nyilván nem egy ilyen fesztiválon fogjuk megélni életetünk legmarkánsabb (jó értelemben) gasztronómiai élményét, de ha szemfülesek vagyunk, elcsíphetünk finom falatokat!
A cikk a wanderfoodwonder.blog.hu-val együttműködésben készült.