Miközben a kontinens már teljes futball-lázban ég, csak kevesen tudják, az Európa Bajnokság főséfje birtokolja a világon a legtöbb Michelin-csillagot. Ha valaki, ő igazi bajnok, aki most egy luxusbeszállítóval együtt gondoskodik a labdazsonglőrőkről és a VIP-vendégekről.
Joël Robuchon, akinek éttermei Párizsban, Londonban, Monacóban, New Yorkban, Las Vegasban, Tokióban, Makaón, Hongkongban, Szingapúrban és Tajvanon is megtalálhatók, az egyik legismertebb francia séf, vendéglátóhelyei 28 Michelin-csillagot birtokolnak. Ezen kívül televíziós műsorok, szakácskönyvek szerzője és számtalan szakmai tisztsége mellett az egyik legkeresettebb és legismertebb kulináris tanácsadó. Ismertsége mellett elismertsége is legmagasabb szintű: a Francia Becsületrend tiszti fokozatának kitüntetettje.
Így talán nem is szorul magyarázatra, hogy a jelenleg 71 éves Robuchonra esett a választás a június 10-től július 10-ig tartó Labdarúgó Európa Bajnokságon a kulináris igazgatói poszt betöltésére. Szerepköre elsősorban a kiemelt és szakmai vendégek, a sportolók ellátását biztosítani a legmagasabb színvonalon, ez mintegy 200 ezer étkeztetést jelent.
Ígérete szerint az EB 10 helyszínén a helyi adottságoknak, hagyományoknak megfelelően külön recepteket, menüsorokat dolgoznak ki. Mindehhez partnerként a jelenleg az osztrák DO & CO vendéglátó-ipari cég tulajdonában levő francia luxus élelmiszerellátó áruházlánc, a Hédiard társul. Az 1854-ben alapított patinás cégnek a központja Párizsban van, s szerte a világban 30 üzletet tart fent.
A DO & CO három kontinensen, számos vendéglátó-ipari szegmensben van jelen. Az osztrák légitársaság és vasúthálózat mellett a Forma 1-es versenyek VIP ellátója, s a 2012-es ukrán-lengyel rendezésű futball EB ukrajnai és lengyelországi fináléján is a legmagasabb szintű vendégek kényeztetéséről gondoskodott.