Letaglózó eredmény: ezt a 32 betegséget kockáztatja, aki túl sok ultrafeldolgozott élelmiszert eszik
32 különböző egészségügyi problémát okozhat az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása – mutat rá egy friss tanulmány.
32 különböző egészségügyi problémát okozhat az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása – mutat rá egy friss tanulmány.
Könnyebb lesz a menü megtervezése, mielőtt valaki ellátogat egy vendéglátóhelyre – a felhasználók képein ugyanis a jövőben megjelöli az alkalmazás, hogy az étlapról mely tételről lehet szó.
Másfél tucat húskészítményt vizsgáltak, és nem volt olyan, amelyben ne lett volna mikroműanyag. Még a húst helyettesítő vegán termékekben is kimutatták a szennyeződést.
Nem csak az elhízás miatt veszélyesek az ultrafeldolgozott élelmiszerek: a sok adalék, tartósítószer és más egyéb miatt több szervünk esetében is növelhetik a rák kialakulásának kockázatát.
Érdekes felfedezést tettek amerikai kutatók: a teltségérzetben szerepe lehet az ízérzékelésben részt vevő sejtekből érkező jeleknek is, nem csak azoknak, amelyek a belekből erednek.
Képessé lehet tenni egy robotszakácsot arra, hogy úgy tanuljon már meglévő receptekből, mint ahogyan az emberek? – tették fel a kérdést a Cambridge-i Egyetem kutatói. A válaszhoz egy robotot képeztek ki arra, hogy főzős videókból tanuljon, újra elkészítse az ott látható ételeket, sőt maga is találjon ki hasonlókat.
Meg kell védeni a magyarok étkezési kultúráját Brüsszellel szemben, úgyhogy más helyre kell rakni a boltokban a rovar alapú termékeket, nehogy bárki is összetéveszthesse a tücsök proteinszeletet a csirke far-háttal.
Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.
A Midjourney nevű platform gyorsan az internetezők kedvencévé vált, mert szinte bármilyen témából látványos képeket kreál.
Japán kutatók egy érdekes ötlettel csillapítanák a mértéktelen sófogyasztás globális problémáját: egy elektromos evőpálcika pótolja a sokak számára fontos ízt, de úgy, hogy az étel nem lesz sósabb.
Években lehet mérni az egészséges táplálkozás kedvező hatását, és időskorban sem késő lemondani a vörös húsokról, a zsírról és a cukrozott italokról – állítja egy új kutatás.
A NASA versenyt hirdetett, ki tud jobb és táplálóbb ételt kitalálni az űrhajósoknak. Íme a legjobbak.