Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#stollen

Élet+Stílus Szász Eszter

Édes élet a bejglin túl: a babka talán megsül otthon, a panettone pékeknek is feladja a leckét

Bár a bejgli népszerűsége töretlen, és ez így is van rendjén, az édességre és újdonságokra éhesek már egy ideje felfedezték maguknak a babkát és a panettonét is. A babkát egyre többen sütik meg otthon is, a panettonét viszont jobb profikra bízni, mert még a legtapasztaltabb pékek is izgulnak, hogy sikerül-e. A stollen forradalma még várat magára, de érdemes egy próbát tenni a németek marcipános gyümölcskenyerével is.

Gasztro T.S.

Így készül a Krisztuskalács - recept

Nálunk is egyre népszerűbb karácsonyi ünnepi sütemény a német/szász gasztronómia kultúrkörből ismert Christstollen, egyszerűbben Stollen, vagyis a Krisztuskalács. Többféle változata van, a legismertebb az eredetvédett drezdai, amelyből óriási méretűt sütöttek a napokban Szászország fővárosának pékei. Mi azért a receptet nem rekordméretű mennyiségre adjuk meg.

Gasztro Kovács Gábor

Hogyan süssünk – Stollen recept

Hála a gasztro forradalomnak, mára nemcsak a vendéglátásunk van átalakulóban. Divatba jött a főzés, s ha némi fáziskéséssel is, de visszakéredzkedik a konyhákba a kenyér, a kalács, a péksütemények sütése. Pláne ünnepek közeledtével.

Gasztro Tamási Katalin

Karácsonyi kalács, avagy a drezdai bejgli: stollen-recept

Amennyire elképzelhetetlen egy magyar család karácsonya diós és mákos bejgli nélkül, ugyanannyira nélkülözhetetlen tartozéka az ünnepnek Németországban a stollen. Amely ráadásul ovális formájával, egymásra hajtogatott két szélével a bepólyált kis Jézust hivatott idézni. Az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbb, s igen jól megférnek egymással az ünnepi asztalon a bejglivel.