Megverte a spanyol séf a német vendéget, aki visszaküldte az ételt
Az ibizai étterem szakácsa őrjöngve rontott neki az idős vendégnek.
Az ibizai étterem szakácsa őrjöngve rontott neki az idős vendégnek.
A cég megköszönte a közös munkát a két Michelin-csillagos Stand séfjének.
Kedden kezdődik a Bocuse d’Or európai válogatója Trondheimben, ahol a magyar csapat is rajthoz áll, hogy az idei témákból – többek között rénszarvas-fartőből, akvavitből és fésűkagylóból – kihozza a legtöbbet. Hogy látja az esélyeket 2022 ezüstérmese, Dalnoki Bence?
Tischler Petra a Michelin-csillagos éttermi konyhát hátrahagyva privát séfként ma már a saját útját járja. Hazaköltözött Szekszárdra, ahol veteményese és gyümölcsöse van, és keményen kritizálja azokat a szakmabelieket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik a természetben. „Kitalálják, hogy nekik csak olyan cukkini kell, ami 16 és 18 centi között van, mert abból tudnak szép kockákat kivágni, de az élet nem egy laboratórium” – mondja. Interjúnkban többek között celebséfekről is beszélgettünk, és arról, hogy miért nem főz paprikás krumplit.
Dani García valóban Spanyolország egyik legelismertebb séfje, övé volt az első két Michelin-csillagos étterem Andalúziában, de amikor megkapta a szakma legnagyobb elismerését, nem mindennapit lépett.
Mit tanulhatunk a nagyszülőktől és a szülőktől a konyhában, és mi az, amit el kell felejteni abból, amit az idősebb generációk hozzátettek a magyar gasztronómiához? A Mol Campusban megnyíló két étterem, a Zazie bistro és a Virtu konyháját vezető, 30 év alatti séfekkel, Bíró Dániellel és Lendvai Leventével beszélgettünk a héjában sült krumpli szerepéről, arról, van-e helye a konyhában a szójaszósznak, és arról, mi kell igazán jó hortobágyi palacsintához.
A kolumbiai séf, José Guerrero nevével fémjelzett különleges ételek nemcsak a látószerveinket, hanem az ízlelőbimbóinkat is sokkolják, az autóval érkező sofőrök pedig akár alkoholmentes bort is fogyaszthatnak.
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.
A Hisa Franko a világ 140. éttermeként kapta meg a Michelin-kalauz legmagasabb elismerését.
Annak a Hilaris Hotels szállodaláncnak lesz Krausz Gábor az executive séfje, amelyet nemrég adott el Tiborcz István cége.
Az eltűnt evezős, akinek holttestét a massachusettsi Martha's Vineyard üdülőtelep egyik tavában találták meg, Barack Obama volt elnök személyi szakácsa volt – közölték a hatóságok.