Világ hvg.hu 2023. július. 25. 08:46

Obama személyi szakácsának holttestét egy tóban találták meg

Az eltűnt evezős, akinek holttestét a massachusettsi Martha's Vineyard üdülőtelep egyik tavában találták meg, Barack Obama volt elnök személyi szakácsa volt – közölték a hatóságok.

A 45 éves Tafari Campbell után kétnapos keresés indult, miután vasárnap este az Obamáék háza közelében lévő Edgartown Great Pondban egy evezőst láttak a víz alá merülni vasárnap este – írta a Reuters.

A férfi korábban a Fehér Házban volt szakács, itt ismerkedett meg a volt elnökkel és feleségével, Michelle Obamával, és azután jött a családhoz dolgozni, hogy Obama 2016-ban befejezte második ciklusát – áll az elnöki házaspár közleményében.

„Tafari családunk szeretett tagja volt" – fogalmaztak Obamáék közös nyilatkozatukban. „Kreatív volt és szenvedélyesen szerette az ételeket, és kitűnő érzéke volt ahhoz, hogy összehozza az embereket. Melegszívű, szórakoztató, rendkívül kedves emberként ismertük meg, aki mindannyiunk életét egy kicsit derűsebbé tette."

A búvárok vasárnap kezdték meg Campbell keresését, miután bejelentést kaptak, hogy egy evezős fuldoklik, majd elmerül, és úgy tűnt, nem jön a felszínre – közölte a rendőrség.

Campbell holttestét hétfőn találták meg az Edgartown Great Pondban – írta a massachusettsi állami rendőrség.

A séf halálával feleségét, Sherise-t és ikerfiait hagyta hátra – közölték Obamáék.

Halála idején a Virginiában élő Campbell Martha's Vineyardra látogatott, de Obamáék nem voltak otthon. Halálának okát a hatóságok még vizsgálják.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.