Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#piros_paprika

Gasztro SzJ

A Gresham séfje: olasz temperamentum, magyar virtus – interjú és recept

Mediterrán ízek és magyar alapanyagok kombinációja – ez Leonardo di Clemente konyhája, hazánk egyik legelegánsabb szállodájának éttermében. A dél olasz származású séf közel két éve költözött Magyarországra, munkáiban egy kis japán hatás is érződik, miközben imádja a magyar pirospaprikát és a libamájat. Egy különleges kreáció apropóján beszélgettünk vele, saját teakeverékükhöz álmodott magyar-olasz ihletésű fogást, és még csak nem is titkosította a receptet.

Plázs MTI

Fogyókúra piros paprikával

A paprika csipős ízét adó kapszaicin lehet a jövő fogyasztószere: nemcsak a szánkat, hanem a zsírszövetet is fokozottan égeti. Dél-koreai kutatók tanulmányát a Journal of Proteome Research közölte.