Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#perek

Gazdaság MTI/hvg.hu

Quaestor és Buda-Cash: Újabb perek indulhatnak a cégeket a bedőlés előtt irányító személyek ellen

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), mint felszámoló a jogi eljárásai folyamán új információk birtokába jutott, amelyek ismeretében - a Quaestor és a Buda-Cash hitelezői érdekének védelmében - kereseteket nyújtott be a cégek felszámolásának megkezdése előtt a vállalkozásokat vezető személyekkel szemben.

Tech

Nyilvánosak a milliárd dolláros per bizonyítékai

Ezen a héten kezdődött a már régóta várt milliárd dolláros per, amelyben az Oracle amiatt követel elégtételt, hogy a Google megsértette a Java programnyelv szabványát, ha úgy tetszik, ellopta a kódot, amire az Android fejlesztéséhez volt szüksége. Már megtekinthetők a bizonyítékok is.

Itthon Hírszerző/FH

Népszabadság: perek ezrei jöhetnek az állami földek miatt

Az eddigi adatok szerint 200-250 ezer hektár állami tulajdonú termőföld hasznosítatlan - mondta a Népszabadságnak Sebestyén Róbert, a Nemzeti Földalap elnöke annak kapcsán, hogy a vidékfejlesztési miniszter nemrég felkérte a gazdákat: jelentkezzenek, ha tudnak nem használt állami földekről.

Itthon HVG

Közúti zajok és perek

Hajnalonként festegetni szokott Nagykőrösi úti otthonában Vadas Andrásné, aki Munkácsy Mihály Ásító inasának és más nagymesterek képeinek másolata mellett a saját alkotásait is kifüggeszti a lakásban. A képekben sok száz órányi munka tárgyiasult, de volt is rájuk idő bőven, mivel az 1982-ben ideköltözött asszonyt évek óta kiveti ágyából a zaj.