Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#paleolit_táplálkozás

Élet+Stílus Hercsel Adél

Hús kell, meg paleocsinta: így ártanak a kamudiéták

Csokoládé- vagy káposztaleves-diéta? Vega legyek vagy inkább paleózzak? Zsír vagy olivaolaj? Glutén- vagy a laktózmentes? Megannyi kérdés, és megannyi csodát ígérő módszer és forradalmi újítás cirkulál a fogyókúra- és az étrendpiacon: szinte minden napra jut valami, ami azt ígéri, hogy megváltoztatja az életünket, meggyógyít, és jobb emberré tesz. Holott a valóságban nincsenek csodák: az egészséges és tartós fogyás a rengeteg ígérettel kecsegtető divatdiétákhoz képest viszonylag lassú és küzdelmes folyamat, ami egyben életmódváltást is jelent. Szakemberek segítségével jártunk utána, hogyan különböztessük meg egymástól az átverést és a valóban bevált, egészséges módszereket.

Plázs Dercsényi Dávid - Hercsel Adél

A felvágottak bosszúja – tippek és tanácsok a WHO-jelentés után

Kis híján felrobbant az internet, amikor a WHO egyetlen publikációjával pellengérre állította a felvágottakat és a vörös húsokat. A tanulmánnyal is vannak gondok, de a magyarok életmódja és felfogása sem segít. Mi konkrét tanácsokat adunk, ha ki akarja cselezni a rákot.

Plázs hvg.hu

„Nagyjából zsírt zsírral eszem, mégis 20 kilót fogytam”

Szigorú hús-, zöldség- és gyümölcsdiétát javasolnak civilizációs betegségeink visszaszorítására a paleolit táplálkozás támogatói. A témáról több könyv megjelent magyar nyelven is, kritikusai szerint azonban a szélsőséges hiánydiéta veszélyt jelent a szervezetre, emellett a szükségességét alátámasztó tudományos érvelés is több sebből vérzik.