Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#maláta

Gazdaság Varga Szabolcs

Tudja, hogy mitől fáj a feje, ha sört iszik?

Ipari enzimekkel készítenek söröket Kelet-Európában, hogy csökkenteni lehessen az erjesztési időt, és olyan jóval olcsóbb alapanyagokat is használni lehessen, melyek amúgy nem reagálnak a természetes sörélesztőre. És hogy ebből mi látszik? A csomagoláson erről semmi tájékoztatás nincs. Ami marad utána: az például a fejfájás.

Gasztro K.G.

A sör fűszere - komló

Azt nem gondoljuk, hogy a nyári sörözések közepette komlózásról és malátázásról cserélnek eszmét a szomjasok. De talán nem árt tudni, hogy tulajdonképpen mi is kell ahhoz, hogy a habzó ital a palackokba, poharakba kerüljön.

Gasztro K.G.

Házi sörpraktikák – kézikönyv habozóknak

Miközben Magyarországon is egyre többen állnak neki otthon sört főzni, magyar nyelven könyv idáig csak 2000-ben jelent meg a témában, és antikvár példányai se igen lelhetők fel. Így a vállalkozó szellemű házi főzők információkat és szakmai leírásokat úgyszólván kizárólag az internetről szerezhettek, jellemzően angol vagy német nyelven. Most már nem kell habozniuk, hogyan készüljön az otthoni habos sörital. Itt az új kézikönyv.

Gasztro T. K.

Íme, a jó sör titka

Az 1516-os bajor sörtisztasági törvény csak azt írja elő, mi az a három összetevő, ami a sörbe kerülhet, de azt nem, hogy milyen arányban. Ebben rejlik a kis sörfőzdék nagy lehetősége.