Hungarikumnak nyilváníttatnák a Dobos tortát a cukrászok
A Dobos-tortát is indokolt lenne a hungarikumok közé sorolni a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szerint.
A Dobos-tortát is indokolt lenne a hungarikumok közé sorolni a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szerint.
Ha torta, akkor marcipán és ha marcipán, akkor Szamos. A márka neve idehaza gyakorlatilag egyenértékűvé vált a mandulás édességével. Sikerükhöz nem fér kétség, ezért úgy éreztük, érdemes őket is megkérdezni, mit gondolnak a magyar cukrásziparról?
Úgy éreztük, a cukrászat hazai helyzetét boncolgató sorozatunk semmiképpen sem lehet teljes a Gerbeaud nélkül. S akkor még nem is tudtuk, mennyi fontos mondanivalójuk lesz. A több mint 150 éves cég vezető szakmai pozicíójából és nemzetközi ismertségéből is adódóan pedig egyáltalán nem mindegy, mi történik a házuk táján.
Édes élet címmel útjára indított sorozatunkban ezidáig cukrászdinasztiák, neves cukrászok pályaképét igyekeztünk bemutatni. A folytatásban inkább arra lennénk kíváncsiak, milyen is ez az édes élet ma Magyarországon. Hogyan látják a jelent s jövőt a szakmabeliek?