Az áfa miatt nem lesz idén kézművesfagyinap
A 2013 óta a torkos csütörtök mintájára megrendezett eseményen az ahhoz csatlakozott cukrászdák féláron adták a fagylaltot.
A 2013 óta a torkos csütörtök mintájára megrendezett eseményen az ahhoz csatlakozott cukrászdák féláron adták a fagylaltot.
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a magyar kézműves fagylalt napját: ennek örömére az akcióhoz csatlakozó cukrászdákban ma féláron lehet fagyizni. A cél nem más, mint a minőség, kézműves fagylalt népszerűsítése.
Meglátogattuk a Levendula fagyizókat ellátó műhelyt, hogy megtudjuk, hogyan készülnek az extrém ízű kézműves különlegességek, és hogy végigkísérjük a fagyi útját az üzletekig. Legnagyobb meglepetésünkre még egy adóhatósági ellenőrzésnek is szemtanúi lehettünk.
Huszonöt éve, a rendszerváltás hajnalán nyitott meg az első olasz kézműves fagyizó Budapesten. Az Artigiana azóta is a kevés biztos pontok egyike a városban, az alaposan megváltozott piacon is megőrizte a törzsvásárlóit. A vállalkozás fenntartása azonban az évek során egyre nehezebbé vált, a tulajdonos nem szívesen lenne azok helyében, akik csak most vágnak bele a bizniszbe.
Tíz új egységgel bővítené franchise hálózatát a Levendula Kézműves Fagylaltozó, amelynek összesített kiskereskedelmi forgalma 2014-ben már elérte a 200 millió forintot.
Országszerte több mint 100 cukrászdában féláron adják a fagyit május 8-án.