Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kézműves_csokoládé

Vállalkozás Ember Zoltán

Lehet jó csoki nélkül élni, csak nem érdemes

Erős kakaóillat lengi körül a Rózsavölgyi csokoládé műhelyét a Soroksári úton. A frissen pörkölt kakaóbabnak van ilyen szaga. Ez jót jelez, hiszen innen (is) lehet tudni, hogy a kis családi vállalkozás valódi csokoládét készít, valódi kakaóbabból. Bepillantottunk a műhelyükbe, ahol a bonbonok, táblák, szobrok, forró csokoládék, drazsék és még sok minden más készül.

Gasztro hvg.hu

Gombamód szaporodnak a pesti élvezetszaküzletek

Javában dúl a budapesti gasztroforradalom, melynek keretein belül sorra nyílnak a fővárosi csokoládéboltok. Mennyire sznob, ami kézműves? Miért jobb a trüffel a virágnál? És legfőképp, főzhető-e édességből pálinka? Nem reprezentatív beszámolónk a fővárosi csokoládéhajnal résztvevőiről.

Shake hvg.hu

Videó: így készül a kézműves csokoládé

Felderítettük a marketingesből lett csokigyáros, Mészáros Gábor birodalmát. Videósunk egy „szakértőt” és egy dietetikust is magával vitt a kirándulásra. Takács Andris gyerekszemmel kísérte végig a csokigyártás folyamatát, Klima Anita pedig arra hívta fel a figyelmet, milyen csokifélét hogyan és milyen mennyiségben fogyasszunk.