Lovaggá ütötték a borászt
A hajós-bajai termelő, Koch Csaba az első magyar borász, aki bekerült a francia alapítású Escoffier gasztronómiai lovagrend tagjai közé.
A hajós-bajai termelő, Koch Csaba az első magyar borász, aki bekerült a francia alapítású Escoffier gasztronómiai lovagrend tagjai közé.
A mangalica olyan szint a sertéskategóriában, mint a japán wagyu a marhahúsok között.
Bolognában megnyílt a világ legnagyobb „étel-élményparkja”.
A sztárséf patkány mellett feltűnik Goldie Hawn kétségbeesett tekintete és Robin Williams lángoló műmellei.
Huszonöt évvel ezelőtt, a rendszerváltás után a magyar gasztronómia, vendéglátás történetében is új fejezet vette kezdetét. Ezt jelezte s jegyezte az első hazai gasztronómiai folyóirat, a Konyhaművészet megjelenése is. A lapnak tiszteleg augusztus 29-én megnyíló, november elejéig látható, új kiállításával a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.
Évszázadokon átívelő gasztronómiai időutazásra hívja látogatóit a Londoni Múzeum: a régmúlt korok szakácsművészetével ismertetik meg az érdeklődőket.
A világ szellemi kulturális örökségeként akarja elismertetni a japán konyhát a tokiói kormány.
Tegye fel a kezét, aki hisz a szemének!
A hagyományos magyar konyhának is kedvelt alapanyaga a túró, gondoljunk csak a kőrözöttre, a túrós csuszára vagy a...
Leáldozott a Tupperware-nek Nagy-Britanniában. A legújabb sikk a „Jamie-parti”, ahol a Jamie Oliver sztárséf nevével fémjelzett konyhaeszközöket árulják a háziasszonyok a saját otthonukba meghívott vendégeknek. Az üzlet óriási siker, mindenki Jamie-t akarja.
Gino D’Acampo szerint az Olasz diéta (a könyv ebben a hónapban jelent meg Angliában) az elhízás ellenszere - számolt...
Míg sokan azt gondolják, a főzéshez untig elég egy jól bevált lábos meg egy hagyományos fakanál, mások nem értik, hogyan lehet professzionális julienne-vágó nélkül élni. Persze valóban lehet – gondolja magában a megszállott szerző – csak éppen nem érdemes.