Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#hústermelés

Tech MTI

Nagyszabású tanulmány: 70 kg káros gázt küldünk a légkörbe, amikor 1 kg húst vásárlunk

A hústermelés a felelős az élelmiszeriparban keletkező üvegházhatású gázok 60 százalékáért – mutatott rá az Illinois-i Egyetem tudósainak tanulmánya. A hústermelés közben világszerte 28-szor annyi káros anyag kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben, ráadásul a legtöbb gabonát is a vágóállatok etetésére termesztik.

Gazdaság MTI

Mezőgazdasági áfacsökkentést kérnek a hús- és tejtermelők

Az alapvető élelmiszerek differenciált áfacsökkentésének mielőbbi meghirdetését kéri a kormányzattól három - a baromfi, a vágóállat és hús, valamint a tej - terméktanács; a javaslat az előterjesztők szerint társadalmi igényeket szolgál, megfelel a gazdasági szereplők elvárásainak és összeegyeztethető az állami költségvetés szempontjaival.

Itthon hvg.hu

Az államtitkár nem ismeri - elküldtük az Ángyán-listát a minisztériumnak

Nem ismeri az úgynevezett Ángyán-listát, így semmilyen ezzel kapcsolatos kérdésünkre nem tud konkrét választ adni - mondta a hvg.hu-nak Kardeván Endre. A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkárát azután kérdeztük, hogy Ángyán József januárban lemondott államtitkár azt mondta lapunknak: az import alapanyaggal dolgozó magyar húsipari cégekről a Kardeván Endre vezette államtitkárság készítette a dokumentumot.