Növényi "csirkével" jelentkezik a KFC – a tőzsdén már bejött az ötlet
Körülbelül 2200 forintért árulják majd a csirkementes csirkét a gyorsétteremlánc üzleteiben. A KFC-részvények máris szárnyalnak.
Körülbelül 2200 forintért árulják majd a csirkementes csirkét a gyorsétteremlánc üzleteiben. A KFC-részvények máris szárnyalnak.
Reneszánszukat élik a szakácskönyvek, és egyre több járja körbe kifejezetten a fenntarthatóbb étkezés és főzés kérdését. Kocsis Dórának idén augusztus végén jelent meg a Zero Waste Konyha című könyve, amely nem is pusztán egy vaskos receptgyűjtemény, de egy komoly tudományos kutatással alátámasztott munka. A szerző neve ismerős lehet a fenntartható életmód követőinek: a férjével, Német Edvárddal közösen indított Talpalatnyi Történetek című bloggal ismerte meg őket a nagyközönség, ahol azt mutatták be, hogyan termelhetjük utazásaink során a lehető legkevesebb hulladékot. Kocsis Dórával beszélgettünk.
A wolfsburgi menzán csak növényi ételeket lehet rendelni ősztől, legfeljebb hal lesz időnként. Azért az autógyártó currywurst-üzeme azért tovább működik.
A növényi alapanyagokból készült húspótló megoldások sokak igényét még nem elégítik ki annyira, hogy szívesen fogyasszák azokat az állati eredetűek helyett. A napokban két, ígéretes megoldást kínáló startup is láthatóbbá vált.
Az Európai Unióban augusztustól kapható a húsmentes golyó, aminek a klímalábnyoma csupán a hagyományos 4 százaléka.
A vegán az új bio – a 2018-as év táplálkozási trendje azonban nem állt meg az élelmiszerboltok kínálatában. A húsmentes étrend térnyerése komolyan átrendezheti a gazdaságot is, már ha nem jön egy újabb divat.