Egyre nehezebben juthatnak a magyarok gesztenyepüréhez
A hazai gesztenyetermesztéshez mind az éghajlati, mind a talajminőséget érintő feltételek kedvezők lennének, mégis alig van itthon gesztenyefa – írja az Origo.
A hazai gesztenyetermesztéshez mind az éghajlati, mind a talajminőséget érintő feltételek kedvezők lennének, mégis alig van itthon gesztenyefa – írja az Origo.
Ha tél, akkor sült gesztenye és gesztenyepüré. Utóbbit hungarikumnak is tekintjük, talán azért, mert más formában ritkán kerül a tüskés bundájú téli gyümölcs az asztalra. Pedig micsoda lehetőségek rejlenek benne – a Maroni bemutatóján sós és édes kóstolnivalókra bukkantunk.
A gesztenyepüré, jókora tejszínhab dombocskákkal, sokunknak ellenállhatatlan csemege. Nem csoda, hogy bekerült az ország kedvenc édességeinek tízes toplistájába is. Bizonyára dobogós is lehetne, ha mindenhol valóban szelídgesztenyéből készülne. Igaz, így egy kicsit időigényes, de legalább otthon ne sajnáljuk magunktól az igazit.