Gasztro
Csecse goja, azaz cigány hurka
Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek életéről, konyhájáról. A sorozatot legközelebb a szerző bemutatásával zárjuk.
Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek életéről, konyhájáról. A sorozatot legközelebb a szerző bemutatásával zárjuk.
A cigányok ünnepségeinek is megvannak a maguk szabályai. Nem véletlenszerű az ültetés, fontos a színek szerepe, és az italozás sorrendje is. Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus egyike azon a keveseknek, akik ott lehetek egy hagyományos, sátoros oláhcigány esküvőn.
Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről, a cigány- avagy bokoji kenyérről szól.