Maradandó károsodást okozhat, ha valaki fiatalon egészségtelen ételeket fogyaszt
Tartós memóriaproblémákat okozott patkányoknál, ha fejlődőkorban magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerekkel táplálták őket – mutat rá egy új vizsgálat.
Tartós memóriaproblémákat okozott patkányoknál, ha fejlődőkorban magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerekkel táplálták őket – mutat rá egy új vizsgálat.
Hatodik helyen állunk 179 ország közül.
A szmogriadó riasztási fokozatát rendelték el Salgótarjánban, mert a légszennyező szálló por átlagkoncentrációja kedden és szerdán meghaladta a küszöbértéket.
Összesen tizenhat településen, köztük Budapesten is kifogásolt a levegő minősége az elmúlt 24 óra mérései alapján. Vácon a szálló por koncentrációja meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, a város levegője egészségtelen minősítést kapott – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán.
Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai alapján a megfigyelt városok közül tizennégyben kifogásolt a levegő minősége – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala szerdán.
Debrecenben, Nyíregyházán és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő hétfőn, nyolc másik településnek, köztük Budapestnek pedig kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzete – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az Országos Közegészségügyi Központ adatai alapján.
A lakott területek partjait mosó óceánok közül a seychelle-szigeteki és a németországi tengerek a legegészségesebbek, a Sierra Leone-i pedig a legegészségtelenebb – derül ki egy tanulmányból, amely szerint az óceánok állapota általában közepes.
Természetes, száz százalékos, friss – egyre gyakrabban tűnnek fel ezen szavak az élelmiszerek csomagolásán. Egy friss felmérés szerint azonban a vásárlók nem mindig tudják hová tenni, miről is van szó pontosan. Ugyanígy nem egyértelmű a helyzet a kétes megítélésű E-csoportba tartozó összetevőkkel sem – állítja Stefan Gates, brit gasztronómiai újságíró, aki azt próbálta kideríteni, hogy valóban annyira károsak-e ezek az adalékanyagok, amennyire az a köztudatban él.
Azoknál az amerikai nőknél, akik rendszeresen hamburgert vagy olajban sült csirkét fogyasztottak, jóval nagyobb eséllyel alakult ki 2-es típusú diabétesz, mint azoknál, akik más típusú gyorsételt részesítettek előnyben - közölték vizsgálati eredményüket bostoni kutatók.