Megfejtették a kutatók a belilult narancs rejtélyét
Sokan találgatták, mitől változhatott meg ennyire a brisbane-i zöldségboltban vásárolt gyümölcs színe.
Sokan találgatták, mitől változhatott meg ennyire a brisbane-i zöldségboltban vásárolt gyümölcs színe.
Nem eszi meg a foltos banánt? Rosszul teszi. Tudja, mik azok az apró barna pöttyök a sárga héjon? Nem, nem a túlérettség, uram bocsá’ a romlás jelei, hanem a cukorfoltok. Ez azt jelenti, hogy a banán megérett, ilyenkor van a legjobb formában. És azt tudta, hogy a banán 5-10 perc alatt is meg tud fázni? Hűtőben tartja a banánt, hogy tovább tartson? Ne tegye, sokat árt neki. És azt tudta, hogy mikor egyenesedik ki a banán? Hallott már a banángázról? Addig mi sem, amíg meg nem látogattunk egy banánérlelőt.
Az ellenőrzés célja a citrusféléknél a penészes, romlóhibás, esetleg fagyott, nem megfelelő létartalmú gyümölcsök, az érlelés során bekövetkező etilén perzseltség, az avokádónál az éretlen vagy túlérett, romlóhibás gyümölcsök, a banánnál pedig a túlérett vagy az érlelés során elkövetett hibák miatt ízetlen, zöld gyümölcsök kiszűrése.