Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#dolce_vita

Élet+Stílus Vándor Éva

Olasz fantáziára még nem csorgattuk így a nyálunkat

A gasztrobirodalmat felépítő Mimi Thorisson egy olyan életet fedezett fel magának Olaszországban, ahol elvnek számít az, hogy az ételt nemcsak vásárolni, hanem elkészíteni is lehet, ebből pedig egy csodálatos könyvet gyúrt össze, legalább olyan lelkesedéssel és elmélyüléssel, ahogy a tésztát tanulta meg gyúrni. Az Itália ízei kedvcsináló álmodozáshoz, tervezéshez, nyaraláshoz, vagy csak úgy: az édes élethez.

Kult Csatlós Hanna

„Felkavar már az is, ahogy rá gondolok” – 100 éves lenne Federico Fellini

Azt mondják, zseniális volt a humora. Hogy szerette az életet. Koreográfiákat látott a hétköznapi történésekbe. Mélyen elkötelezett líraisága a mai napig lenyűgöző. Federico Fellini ma ünnepelné a 100. születésnapját, és ebből az alkalomból hét magyar filmrendező osztotta meg velünk a vallomását arról, hogy milyen hatást gyakoroltak rá Fellini filmjei. Elmondják, hogy miért rajonganak érte – vagy éppen miért nem –, és hogy szerintük kiállta-e a Maestro életműve az idő próbáját.

Gasztro -gy-

Goldenblog gasztrotörténet, különdíjjal

A sorrendben nyolcadik blogverseny mottója is lehetne, ami az idei Goldenblog nyitóoldalán szerepel: nem hiszünk a műfaj hanyatlását vizionáló huhogóknak. Kis számvetés az előző évekről, és egy meglepetés idénre.

Gasztro Molnár Kata Orsolya

Gasztroturista:Mit érdemes ennünk és innunk Friuli-Venezia-Giuliában?

Akármikor és akárhova utazunk Itáliába, hogy magunkba szívjunk egy keveset a dolce vitából, nem lehet kétségünk afelől, hogy csodálatos ételekkel fogunk találkozni. Olaszország legkisebb szegletében is találhatunk valamilyen helyi specialitást, amiért érdemes útra kelni. Nincs ez másképp Friuli-Venezia-Giulia tartományban sem, ahol a szentháromság a caffé, a gubana és a San Daniele sonka.