Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#bortermelő

Vállalkozás Ballai Vince

A magyar bort a munkaerőhiány, a drága csomagolás és a traktoros ingázás is drágítja

Drágább az üveg, drágább a csomagoláshoz használt papír, emelkedik a műtrágya és a vegyszerek ára is. Ársapkás üzemanyagot csak a traktorba tankolhatnak közvetlenül, így többször kell a kútra járni a gyakran távoli dűlőkről, és kevés a munkaerő is. Mindezek nyomán a bortermelők is áremelésre kényszerülnek, de a piac korlátokat szab.

Gasztro hvg.hu

Csúcsmenü a borásznak

Mint minden évben, az idén is gálaebéddel és a legjobb borokkal ünnepli a magyar borász társadalom az Év Bortermelőjét. A február 7-én esedékes nagy esemény ezúttal sem fog csalódást okozni. Válogatott séfektől, válogatott fogások.

Gasztro hvg.hu

Ebéd a győztes boraival - menü

Az ország legjobb bortermelői és tisztelőik minden esztendőben közösen ünnepelik egy gálaebéd keretében az Év Bortermelőjét. Az idén február 2-án a Corinthia Hotelben Gálné Dignisz Éva, kiskunsági bortermelőre koccintanak.

Gasztro hvg.hu

Ki lesz az Év Bortermelője? Itt vannak a jelöltek

A Magyar Bor Akadémia idén 23. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését. Az eddigiekhez hasonlóan most is számos borász, borszakértő, üzletvezető, sommelier, séf küldte el javaslatát, de jelölhetettek a borfogyasztók, borkedvelők is. A mostani öt jelölt között egy újonc van, és egy olyan, aki ötödszörre aspirál.