Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#barackfa

Itthon hvg.hu

Na de ki fog itt énekelni? – Teszteltük az Összetartozás dalát

Nem találtunk olyan parlamenti képviselőt vagy diákot, aki június 4-én az Összetartozás dalát énekelné. Pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium körlevélben szólította fel az oktatási intézmények vezetőit, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napján a kifejezetten erre az alkalomra rendelt dalt énekeltesse a diákokkal. Egyelőre nem jött be, de este hatig még lehet szervezkedni. Igaz, a dal még a Fidesz egyik szóvivőjének sem lesz kedvence. Videó.

Itthon hvg.hu

Barackfa: Bolyki békülne, de Bársony visszaszólt neki

Alig jelent meg, úgy tűnik, máris vitát fakasztott az Összetartozás dala. Bársony Bálint és Gergely Éva jegyzi a Barackfa című szerzeményt, de a közös éneklés ötlete másé, a Bolyki testvéreké volt, és erről állítólag Bársony Bálint is tudott. Bolyki György mindezt hosszan taglalta a blogján, ám az írását szerinte félreértették az újságírók, akik „nem tudnak szöveget értelmezni vagy direkt ferdítettek”. Bársonyék ugyanakkor azt közölték, alaptalanok Bolyki vádjai.

Itthon hvg.hu/MTI

"Talpaink egymásra lépnek" – bemutatták az Összetartozás dalát

Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma, azaz az Összetartozás dala. A szerdán bemutatott dalhoz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a június 4-ei nemzeti emléknapon közös éneklést is szervez.