Kató András: „Nem a magyar bor helyett kell külföldit inni”
Az idén 10 éves Terroir Club alapítóját, az időközben a Mitiszol mozgalmat is elindító Kató Andrást kérdeztük régi és új kihívásokról, igaz borokról. S nem mellékesen a hazai borsajtóról.
Az idén 10 éves Terroir Club alapítóját, az időközben a Mitiszol mozgalmat is elindító Kató Andrást kérdeztük régi és új kihívásokról, igaz borokról. S nem mellékesen a hazai borsajtóról.
A hagyományhű borászok ma még kikérik maguknak, amikor világpolgár világkóstolók a terroirról faggatják őket. Nem biztos, hogy jól teszik: amint az a Terroir Club minapi kóstolóján is kiderült, a francia szavakat mormoló közönség éppenhogy az eredetit, a tradicionálisat keresi.
Alig két hét választ el az ötödik évét ünneplő Terroir Club nagy eseményétől, a Terra Hungarica BorSzalontól. Várakozás közben megnéztük, pontosabban megízleltük, milyen új tételekkel álltak elő.
„Ma már Stockholm minden Michelin-csillagos éttermében megtalálhatóak Demeter Zoltán, a Királyudvar vagy a Hollóvár palackjai. Kanadába pedig már úgy tudunk új borokat ajánlani, hogy az ottani partnerek kóstolás nélkül is elfogadják a javaslatainkat ” – interjú Kató András borszakértővel.