Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Masina_mesék

Gasztro Roma Sajtóközpont

Baranyai káposztás lecsó – Mautner Zsófi roma ételeket főz IV.

Nem kell hozzá se kanál, se villa. Akkor is készül, amikor nem kapni bele paprikát, paradicsomot. A Baranyában élő beások eledele a káposztás lecsó – ezt főzi Mautner Zsófia gasztroblgger és Tonté Barbara, a Romani Gastro egyik háziassszonya mecseki vendégségben. A Masina mesék folytatódik.

Kult Roma Sajtóközpont

Szabolcsi bokolyi – Mautner Zsófi roma ételeket főz III.

Vakaró, bodag, sőt, bodak, punya, bokolyi – a különböző cigány csoportok nevezik így az egyébként a világ minden táján ismert, egyszerűen és olcsón elkészíthető házi kenyérfélét. Margit néni ragaszkodik a bokolyi elnevezéshez, mert anyanyelvén, cigányul, azaz romani nyelven így hívják. A Masina mesékben Mautner Zsófia gasztroblogger és a Romani Gasrto háziasszonyai főznek együtt roma emberekkel.

Gasztro Roma Sajtóközpont

Lecsós nokedli tamburával – Mautner Zsófi roma ételeket főz II.

Szénási Gábor autodidakta módon lett hangszerkészítő, egyedi, személyre szabott remekműveiért több száz kilométert is utaznak a vásárlók. A tamburakészítő párja a férjét gyakran lecsós oldalas pörkölttel várja haza – ezt főzi Mautner Zsófia gasztroblogerrel és Budai Zsanettel, a Romani Gastro egyik háziasszonyával a Roma Sajtóközpont Masina mesék című sorozata következő részében.